1 april 2020

Klokken van hoop

Geschreven door Susanne van der Sluijs

 

Informatie afkomstig van de Paradijskerk te Rotterdam

Aanstaande woensdag (1 april) is de derde luiding van ‘klokken van hoop en troost’. Veel dank voor uw betrokkenheid en de aanmelding van zo veel luidklokken! Meer dan 600 torens, klokkenstoelen en kerken hebben zich de afgelopen tijd ‘officieel’ aangemeld voor klokken van hoop en troost. Daarnaast nemen nog meer klokken deel in allerlei steden en dorpen, die (nog) niet zijn aangemeld.

Uit het hele land zijn positieve reacties ontvangen van deelnemers en ‘luisteraars’. Sinds maandagavond is van verschillende kanten het verzoek gekomen of de actie verlengd wordt. We hebben met veel groepen gesproken en hebben het volgende besloten: we verlengen de actie ‘klokken van hoop en troost’ tot eind april. We roepen alle deelnemers op om zich aan te sluiten bij de luiding op de volgende woensdagen, tussen 19.00 en 19.15 uur:
– woensdag 8 april 2020;
– woensdag 15 april 2020;
– woensdag 22 april 2020;
– woensdag 29 april 2020.
In dit bericht leggen we uit waarom we de actie verlengen en waarom we nu hebben gekozen voor verlenging tot eind april.

Betekenis van het klokluiden bekend maken
Klokken luiden al eeuwen als boodschappers voor de samenleving. We zijn van mening dat klokgelui een krachtig signaal naar de samenleving kan zijn, zolang we vertellen waarom de klokken geluid worden. Wanneer we onze omgeving informeren over dit troostvol en hoopvol gebaar van klokgelui, kan het initiatief breed gedragen worden door de samenleving. Klokken luiden immers voor allen die getroffen worden door het Coronavirus, waaronder ook hen die ernstig beperkt worden in hun sociale contacten.

De kern van ‘klokken van hoop’
Graag herhalen we nog eens de kern van deze actie:
We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de Coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal.
We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het Coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen.
En we luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

 

Vragen en informatie
Mocht u vragen hebben over de actie, de verlening of anderszins, dan vragen we u om eerst op de pagina met ‘veelgestelde vragen’ (FAQ’s) te kijken (www.klokkenvanhoop.nl/). Mogelijk wordt daar al antwoord gegeven op uw vragen. Wanneer uw vraag er niet bij staat stuurt u dan gerust een mail naar dit adres: paradijskerk@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Michael van den Bergh
Hans de Rie
en de klokkenluiders van de Paradijskerk te Rotterdam

Foto: de klok van de Gasthuiskerk in Doesburg wordt geluid.

 

 

 

Gerelateerd