Eat&Meet

Pizza eten, bezinnen, kunst kijken; dat zijn de ingrediënten van een bijzondere activiteit die wordt georganiseerd op maandag 26 november, van 18.00 – 21.00 uur in de Annahoeve in Doetinchem. Na het pizzadiner zal ds. Henk van den Berg een liturgisch bezinningsmoment en een lezing over kunst en spiritualiteit verzorgen. De kunstenaar die deze avond centraal staat is de Ghanese beeldhouwer El Anatsui.

Hij heeft na jarenlang experimenteren met technieken en patronen uit Ghana en Nigeria een werkwijze gevonden die hem tot een groot universeel kunstenaar maakt. Zijn werk hangt in onder andere het MOMA in New York. Het werk van El Anatsui reflecteert de historische verbinding tussen Amerika, Europa en Afrika, die door de handel in drank en slaven een enorme ontwrichtende invloed heeft gehad op het Afrikaanse continent. Hij weet deze pijnlijke geschiedenis te transformeren tot werken van grote schoonheid waarin de verbinding tussen mensen en de expressie van het mysterie van het leven centraal staan.

Datum : 26 november
Aanvang : 18.00 uur
Locatie : Annahoeve, Holterweg 138, 7003 DR Doetinchem

De kosten voor deelname aan deze bijeenkomsten zijn € 20,-; leden en vrienden van de Remonstranten Doesburg en Lochem-Zutphen ontvangen 25% korting, waardoor de kosten voor hen dus uitkomen op € 15,-.

Aanmelding bij ds. Henk van den Berg, tel. 06 – 12 90 04 69 of e-mail henk@deheerlykheit.nl